Μαθιουδάκη Ballet

Βιογραφικό Μάρης Μαθιουδάκη

1smallΗ Μάρη Μαθιουδάκη, ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Β' Τοσίτσειου Αρσακείου Εκάλης.

Έκανε τα πρώτα της βήματα στο μπαλέτο σε ηλικία 6 ετών στη σχολή της Σόνιας Μοριάνοβα με δασκάλες την Νίκη Κονταξάκη, τη Λίλυ Τράστα και τη Σόνια Μοριάνοβα.

Είναι διπλωματούχος καθηγήτρια χορού της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής της Δέσποινας Γρηγοριάδου με δασκάλους Kalina Bogoeva, Boriana Rizova, Gesh Mikov, Λένα Ζαμπούρα, Μαρία Κυνηγού, Βάσω Μπαρμπούση κ.α.
Επίσης, διπλωματούχος καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου της Διεθνούς Ακαδημίας Χορού "Varna" Βουλγαρίας, στο ρώσικο σύστημα VAGANOVA. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ρυθμικής-μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά 3,5-6,5 ετών με την κ. Μαρία Κυνηγού.

Εργάστηκε σαν καθηγήτρια χορού στις σχολές:

  • Σόνια Μοριάνοβα (Ηλίας Κυριακόπουλος στο Ίλιον),
  • Ηρώ Κανελλοπούλου στα Μελίσσια,
  • Μουσική σχολή Αλιβερίου,
  • Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Λαμπίρη στο Μοσχάτο,
  • Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Στέλλας Ζεμπίλογλου στο Αιγάλεω,
  • όπου και έκανε χορογραφίες στις ετήσιες παραστάσεις.

Το 1988 ίδρυσε τη δική της σχολή στη Δάφνη, όπου διδάσκει: κλασικό μπαλέτο, ρυθμική και barre à terre.

Έχει χορογραφήσει παραμύθια όπως: Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, Ροζάννα, Τα κόκκινα παπούτσια, Μάγος του Οζ, Πήτερ Παν, κ.α. για τις παραστάσεις της σχολής οι οποίες γίνονται σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας (Βρετάνια, Ακροπόλ, Άλφα, Ριάλτο).

Είναι zumba και zumba kids instructor.

Είναι μέλος του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. (Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας).

Τον Σεπτέμβριο του 2021 και του 2022 διετέλεσε μέλος της επιτροπής εισαγωγικών εξετάσεων των ανώτερων επαγγελματικών σχολών χορού.