Μαθιουδάκη Ballet

Επίδραση του μπαλέτου

Το κλασσικό μπαλέτο –στη σχολή μας διδάσκεται το ρώσικο σύστημα VAGANOVA- είναι το άλφα και το ωμέγα του χορού.

Γυμνάζει με αρμονία όλο το σώμα, διορθώνει την κακή στάση του σώματος (γυμνάζει ακόμη και τους πιο μικρούς μύες) και βοηθά σε διάφορα ανατομικά προβλήματα (π.χ. πλατυποδία, σκολίωση κ.λπ). Με το χορό κινητοποιούνται όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος, ευθυγραμμίζεται το κεφάλι με τους ώμους και τη λεκάνη, σφίγγουν οι μύες της κοιλιάς, δυναμώνει ο κορμός και γυμνάζονται πόδια και χέρια. Τα παιδιά (αλλά και οι ενήλικες) αποκτούν χάρη, αρμονική κίνηση, ευλυγισία, γρήγορη σκέψη. Η ικανότητα για απομνημόνευση αυξάνεται όπως η επίσης και η συνεργασία μυαλού και σώματος σε συγχρονισμό με τη μουσική. Αποκτούν επίσης αυτοπεποίθηση και αυτοπειθαρχία.

Παράλληλα, αποτελεί έναν τρόπο έκφρασης, εκτόνωσης και διασκέδασης.

Μέσα από τις ομαδικές χορογραφίες που μαθαίνουν για τις παραστάσεις, ζουν μοναδική εμπειρία και μυούνται στο μαγικό κόσμο του χορού.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το μπαλέτο μπορεί να προστατεύσει από την άνοια ακόμη και τα άτομα που ξεκίνησαν σε μεγάλη ηλικία. Η μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Cerebral Cortex, υποστηρίζει ότι το μπαλέτο αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος δέχεται τα σήματα από αιθουσαίο σύστημα (ελέγχει την κίνηση και την ισορροπία) γεγονός που μπορεί να προλάβει ασθένειες τύπου πάρκινσον. Έχει δείξει επίσης ότι μειώνει την ένταση προβλημάτων όπως οι χρόνιες ζαλάδες.