Μαθιουδάκη Ballet
Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 532

Μπαλέτο

Το μπαλέτο ή κλασικός χορός είναι είδος χορού με καταγωγή από την Ιταλία του 15ου αιώνα, το οποίο αργότερα εξελίχθηκε στη σκηνική του μορφή, κυρίως στη Γαλλία και τη Ρωσία. Θεωρείται μία από τις πλέον υψηλόβαθμες τέχνες, που απαιτεί πολυετή εξάσκηση ώστε να φτάσει κανείς σε επαγγελματικό επίπεδο. Η πιο γνωστή και δημοφιλής απόχρωση του μπαλέτου είναι αυτή που αναπτύχθηκε την εποχή του Ρομαντισμού (το λεγόμενο Ballet blanc=λευκό μπαλέτο), κατά την οποία το βάρος πέφτει στην κορυφαία του χορού (τη λεγόμενη πρίμα μπαλαρίνα), που ως πρωταγωνιστικός ρόλος αποκλείει την ανάδειξη σχεδόν όλων των άλλων και καλείται να εκτελέσει δύσκολες τεχνικές, που περιλαμβάνουν κατακόρυφη κίνηση στηριζόμενη στα δάκτυλα του ποδιού (en pointe), πιρουέτες και λοιπές ακροβατικές κινήσεις δεξιοτεχνίας, ενώ έχει καθιερωθεί η ένδυσή της με τη λεγόμενη γαλλική τουτού (κοντό φόρεμα από λευκό τούλι που αφήνει εκτεθειμένους τους μηρούς και επιτρέπει έτσι την ελευθερία κινήσεων).

Το μπαλέτο αποτελεί έναν κλασικό τρόπο έκφρασης μέσω του χορού. Συνοδεύεται από μουσική ώστε να εναρμονίζεται η κίνηση με τη μουσική. Γυμνάζει ομοιόμορφα όλο το σώμα, πρσφέρει χάρη στην κίνηση, διδάσκει τη σωστή στάση του σώματος και την καλλιτεχνική κουλτούρα. Απαιτεί συστηματική δουλειά και πειθαρχία. Μέσω του χορού γενικά και του μπαλέτου ειδικότερα μπορούν να διορθωθούν προβλήματα όπως η πλατυποδία, η σκολίωση και άλλα που σχετίζονται με το μυοσκελετικό.

Στη σχολή μας ακολουθείται το ρώσικο σύστημα VAGANOVA.

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 22 Νοέμβριος 2014 17:51

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce nec dictum purus. Fusce cursus nunc sed nulla pellentesque, a bibendum massa porttitor. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Sed dui sapien, commodo eget nisl eu, sollicitudin sodales metus. Ιστότοπος: www.gavick.com
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ρυθμική Σύγχρονος χορός »