Μαθιουδάκη Ballet

Σύγχρονος χορός

Η ιστορία του σύγχρονου χορού ξεκίνησε στην Αμερική στα τέλη του 1920 ως μία μορφή αντίδρασης στις αυστηρές δομές του μπαλέτου.

Η Isadora Duncan θεωρείται ότι ήταν η γυναίκα που έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου χορού, καθώς απέρριψε τους κανόνες που επέβαλλε το μπαλέτο όσον αφορά την τεχνική εκτέλεση των βημάτων, την ενδυμασία αλλά και το στήσιμο των χορευτών, αφού θεωρούσε ότι πήγαιναν κόντρα στην ανθρώπινη φύση.

Έχοντας αρκετούς υποστηρικτές, ίδρυσε την δική της σχολή χορού στην οποία δίδασκε η ίδια ενθαρρύνοντας τους μαθητές της να χρησιμοποιούν τον χορό ως μέσο έκφρασης και ελευθερίας.

Το μπαλέτο του 19ου αιώνα είχε αρχίσει να χάνει την προηγούμενη λάμψη του, έτσι πολλές χορεύτριες ακολούθησαν τα βήματα της Duncan και πέρασαν στο σύγχρονο χορό. Τα σημαντικότερα ονόματα που άφησαν το στίγμα τους στο σύγχρονο χορό και επηρέασαν την εξέλιξή του ήταν η Helen Tamiris, και η Martha Graham.

Από το 1980 και μετά ο σύγχρονος χορός δέχτηκε επιρροές από την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και εξελίχθηκε σε μια πιο θεατρική μορφή επηρεάζοντας και άλλα είδη χορού, όπως το μπαλέτο και τους ballroom χορούς.

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 22 Νοέμβριος 2014 17:52
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μπαλέτο Μοντέρνος χορός »